Gjithkush ka një rol për të luajtur- Panairi & Forumi Ndërkombëtar i Agrobiznesit dhe Agroteknikës 2019

Nga Misela Patrioti

Nëse kthehemi disa dekada pas ose më lehtë akoma të pyesim gjyshërit tanë, me siguri do t’ju tregojnë mbi vështirësitë e shumta që kishin fermerët e çdo aktorë tjetër i këtij sektori për të punuar. Ajo çfarë duam të themi me këtë shkrim dhe koncepti kryesor i panairit është që Shqipëria ka vuajtur dhe vuan mungesën e zhvillimit teknologjik, faktin që ne nuk kemi ecur dhe nuk ecim me hapin e kohës në këtë drejtim. Për rrjedhojë, produket tona nuk kanë cilësinë e dëshiruar dhe eksportohen me çmim shumë të lirë.
Sot e gjithë kjo ka mbetur pas, çdokush ka mundësinë të përzgjedhë produktin që kërkon dhe në sasinë e dëshiruar. Vetë jeta e fermerëve është bërë më e lehtë.

Çfarë është Agroteknologjia?

Agroteknologjia është teknologjia e agrokulturës, ajo përqendrohet në proçeset teknologjike të përdorura në agrokulturë, për të krijuar një kuptim se si proceset, pajisjet dhe strukturat përdoren nga njerëzit, për tokën, bimët, kafshët dhe produktet e tyre, për të mbështetur dhe për të promovuar kultura ekonomike, estetike dhe vlera të shëndetshme.

Kjo është shfaqur si një sfidë e madhe dhe ka nevojë për ndërhyrje më të mëdha shkencore se kurrë më parë për të shkaktuar elasticitetin e dëshiruar në ngritjen e kulturave dhe për të mbajtur udhëtimin e pandërprerë të përparimit bujqësor, i cili duhet të ushqejë miliarda njerëz.

Gjithkush ka një rol për të luajtur

Gjithkush ka nevojë për tu ushqyer, kështu që duhet të minimizohet humbja e ushqimit.Vendet, kompanitë dhe konsumatorët mund të bëjnë një ndryshim. Rrethuar me bollëk, sfida është që konsumatorët të kujdesen.
Është një sfidë e madhe, por ndryshe nga sfidat e tjera, të gjithë mund të luajnë një rol në zgjidhjen. Me aplikimin e teknologjive të përparuara në botën tonë bujqësore, ka një gamë të gjerë mënyrash që mund të ndihmojnë në rritjen e standardeve bujqësore.

Gërshetimi i teknologjisë me agrokulturën

Përdorimi i teknologjisë po rritet dita ditës, të gjithë ne varemi nga teknologjia dhe përdorimi teknologjive të ndryshme për të kryer detyra specifike në jetën tonë. Ajo është duke u zbatuar në pothuajse çdo aspekt të jetës sonë dhe funksionit të biznesit. Pra, duke e përqafuar atë dhe duke mësuar se si të përdorim teknologjinë në çdo gjë që bëjmë është shumë e rëndësishme dhe e rekomanduar. Ndërsa bota vazhdon të zhvillohet, teknologjia do të ndryshojë, ajo që punon sot nuk mund të funksionojë nesër. Pra, është më mirë të qëndroni të azhornuar me teknologjitë e reja të reja dhe të mësoni se si t’i përqafoni dhe t’i përdorni ato në jetën tuaj të përditshme.
Kushdo që është i interesuar për të eksploruar informacione të rëndësishme mbi sektorin bujqësor, dhe që synon të ndërmarrë një hap drejt përmirësimit të jetës së komunitetit/ biznesit, e ftojmë të marrë pjesë në Panairin & Forumin Ndërkombëtar të Agrobiznesit dhe Agroteknikës 2019.